Tony Hawk American Wasteland | OyunLifeme * İndir - (Download)
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Tony Hawk American Wasteland | OyunLifeme * İndir - (Download)
Hızımı aldım ve kendimi rampadan aşağı bıraktım. Burası trafiğe kapalı bir alan olduğu için son derece rahatım. Sonra köşede bir merdiven trabzanı gördüm ve üstüne zıplayıp oradan yan yan kaymaya başladım. Karşıma bir manavın brandası çıktı, zıpladım oraya kondum ve oradan aşağı kaymaya devam ettim.
Rampa bitince kendimi boşluğa bıraktım, bu sefer kendimi bir otobüsün üzerinde buldum. Çok beklemeden oradan da zıpladım ve havada bir takla atıp karşı balkona kondum. Fazla uzun bir balkon olmadığından hemen karşısındakine zıpladım ancak onun korkuluklarından kakmaya devam ettim. Dengemi kaybetsem kendimi metrelerce yüksekten betona çakılmış vaziyette bulabilirdim. Ama o kadar hızlanmıştım ki, biraz da gaza gelmiştim ve bir sıçrayışta kendimi damda buldum. Burada çeşitli ayak ve bilek hareketleriyle kaykayımın marifetlerini sergilemeye başladım. Kaynak: oyun.lifeme
Artık fizik ve hız sınırlarını zorlamaya kararlıydım. Çatının sonuna geldim ve kendimi boşluğa bıraktım. Çakılma korkusu olmaksızın havada parandeler atıyor ve taklalar ile bunu daha da fazla süslüyordum. Betona yaklaştıkça beyaz bir toz bulutu gözümün önüne gelmeye başladı. O da ne? Uyandım, rüyadaymışım meğerse...
Bildiğiniz üzere Tony Hawk serisi ilk başladığında oyunun adına 1, 2, 3, 4 rakamları eklenerek ilerledi. 4. yapımdan sonra oyun, isminde değişikliğe giderek Tony Hawks Underground oldu. Ama bu sadece isim değişikliği değildi, oyuna kendi içinde pek çok yeni özellik ve güzellik eklenmişti. Hatırlarım da ben Undergroundı ilk aldığımda günlerce başından kalkamamıştım. Hâtta ve hâtta bir keresinde ekranın başında sabahladığımı bilirim. Underground 1den sonra, Tony Hawks Underground 2 geldi, ben de zevkten dört köşe oldum. Neredeyse hiç bir oyunda bu kadar eğlenmemiştim. Hele de arkadaşları toplayıp oyunu iki kişi olarak oynayınca gerçekten çok eğleniyorsunuz. Zaten oyun iki kişi üzerinden oynanabilecek pek çok mod barındırıyordu. Bunları değerlendirmemek de olmazdı, biz de her buluşmamızda aletin başına geçtik ve bu modlar sayesinde güzel saatler geçirdik beraberce. Bu kadar olaydan sonra işte sonuç olarak son oyun olan Tony Hawks American Wasteland elimde ve şu an ise incelemeyi okuyorsunuz. Kaynak: oyun.lifeme Haydi hayırlısı...
Bir heyecanla benim PS2ye CDyi yerleştiriyorum. Yapımcıların tanıtım logolarını izledikten sonra menüye geliyoruz. Burada asıl olarak yoğunlaşacağımız Story Mode. Story Modea başlarken eskisi gibi kendimize bir kaykaycı yaratamıyoruz, onun yerine bize beş adet kaykaycı sunuluyor ve bunlardan uygun gördüğümüzü seçip kaykay olayına giriyoruz. Oyunun konusu çok ucuz hazırlanmış. Amacımız şehre kaykay parkı kurmak. Bunun için diğer kaykaycılarla çekişmeye gireceğiz. İşte konu bundan ibaret ama neyse ki oyunun diğer süper yanları bunu örtüyor.
Yeni oyunda, eskilerde olduğu gibi bize verilen görevleri yaparak ilerleyeceğiz. Görevlerde ilerledikçe de Skate Ranch denen yere araçlar yani rampalar falan eklenecek. İleride de burası dev bir kaykay parkı gibi bir şey oluyor zaten. İyi, güzel, ne diyelim, yapsınlar parkları, sonra da doluşsun küçük çocuklar hehee.
American Wastelandde yapabileceğimiz pek çok hareket var. Tabii çok hareket olunca da bunların tuş kombinasyonlarını ezberlemek zor oluyor. Çoğu zaman oyunun ortasında bir hareketin nasıl yapılacağına bakmak zorunda kalabilirsiniz. Bazen ezberledim derken, bazen de unutmanız an meselesi. Hâtta ve hâtta bu hareketleri sadece kaykaylar için ezberlemiyoruz çünkü oyunda bazen BMX de kullanacağız. Bu aletin de çeşitli hareketleri olduğu için uzun bir ezberleme işi sizi bekliyor. Bu arada dikkat ettim de amma çok ezberlemek kelimesini kullanmışım. Aha daha demin de ezberlemek sözcüğünü kullandım, bak şimdi de kullanmışım ezberlemek kelimesini, al işte bir tane daha geldi...
Oyunda bölümleri geçip ilerleme gösterdikçe adamımızın özelliklerini arttırabiliyoruz. Fakat özelliklerimiz geliştikçe görevler de az da olsa zorlaşıyor, çünkü hareket yapma kabiliyetimiz falan gelişiyor böylece görevleri de daha kolay yerine getirmeye başlıyoruz. Kolaya gelmemek lâzım, uğraşalım biraz. Bak hâlâ duruyor uğraşsana ulan!...
THAWnun bir diğer güzel olayı ise kendi parkımızı ve kendi hareketlerimizi yaratabilme editörleri. Bu hatırlayacağınız üzere Undergroundda da vardı. Ama yapımcılar buna da koymuşlar, belirtmemek olmaz. Hatırlıyorum da, Undergroundda en abuk sabuk hareketleri yapardım sonra da en zor tuş kombinasyonunu koyardım o harekete ve saatlerce uğraşırdım hareketi gerçekleştirmek için. İşte bu oyun beni bu kadar sarmıştı ve kendini bana sevdirtmişti.
Son olarak da Wastelandin grafik ve seslerinden bahsetmek, sonra da oyunuma kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Zaten amacım yazıyı bir an önce bitirip ardından editöre teslim etmek ve tekrardan aletin başına geçmek. Grafiklerde Undergrounda göre gerçekten ilerleme var gözle görülür bir şekilde. Yahu saçma bir cümle oldu aslında, grafikleri duyamayız, doğal olarak gözle görülür bir ilerleme olacak, kulakla duyulur bir ilerleme değil... Adamlar eskisi kadar çok köşeli değil, daha düzgün modellemelere sahipler.
Şehir tasarımı da güzel hazırlanmış. Fakat daha canlı bir yapıya sahip olabilirdi. Ama onu da PS2nin geri teknolojisi kaldırır mı bilinmez tabii, neyse ki yakında PS3 çıkacak, ama onun da çıktıktan sonra Türkiyeye gelmesi zaman alır. Geldiğinde de boru gibi bir fiyatı olacak. Yani anlayacağınız üzere uzun bir süre daha siyah güzel PS2lerimize mahkûmuz arkadaşlar... Her neyse, gelelim seslere. Ses efektleri üzerinde yoğun çalışılmış olduğu belli. Bu konuda oyun hiçbir saçmalığa girmemiş. Adamlar doğrudan güzel yapmışlar sesleri. Bu güzel sesler müzikle birleşince de kulağımızın pası siliniyor resmen.
Neversoftun yaptığı oyun eski kalitesini korumuş, hâtta bir adım daha ileriye gitmiş. Açıkçası ben bu kadarını beklemiyordum. American Wasteland de, Tony Hawks Undergroundda olduğu gibi beni uzun süre oyalayacak gibi. Hâtta gibi değil, kesinlikle desek daha doğru olur. O yüzden bu oyunu 0-3 yaş arasına öneriyorum. Şaka lan şaka, gidip alsın işte herkes hehee...
Sitemizde fulloyun telif hakkı sebebiyle yayınlayamıyoruz... Fakat özel olarak bölüm moderatörüne başvurursanız. İstediğinizi elde edebilirsiniz.
En son CuteHawk tarafından Paz Eyl. 26, 2010 11:24 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
Geri: Tony Hawk American Wasteland | OyunLifeme * İndir - (Download)
Gerçekten Süper bir oyun, herkese tavsiye ederim .
abilir- Derece 5 - Level 5
- Rep Puanı : 1123
Başarı Sistemi : 23
Similar topics
» Tony Hawk's Underground 2 | OyunLifeme * İndir - (Download)
» Tony Hawk's UnderGround 2
» BioShock | OyunLifeme * İndir - (Download)
» TimeShift | OyunLifeme * İndir - (Download)
» Obscure | OyunLifeme * İndir - (Download)
» Tony Hawk's UnderGround 2
» BioShock | OyunLifeme * İndir - (Download)
» TimeShift | OyunLifeme * İndir - (Download)
» Obscure | OyunLifeme * İndir - (Download)
1 sayfadaki 1 sayfası